Vloeibare zeep wordt
verpakt in wegwerpplastic

Het Bestaat voor 85-90% uit water, vaak uit gebieden waar water schaars is

Dit wordt over
de hele wereld verscheept

Onze drijfveer: maak hygiëne gemakkelijk en duurzaam

Een zuiver doel!

Het zal je verbazen dat traditionele harde zeep in alle opzichten superieur is aan vloeibare zeep, op één aspect na: gemak. Helaas heeft dit aspect bewezen de beslissende factor te zijn die de wereld dwingt om vloeibare zeep te gebruiken. Met als gevolg uitputting en vervuiling van onze planeet gedurende het proces. Dit moet veranderen.

mille fleur tekeningen onze drijfveer

Dat is de reden waarom LESSEAU is opgericht – om hygiëne zowel gemakkelijk als duurzaam te maken. Vanuit onze achtergrond in innovatieve productontwikkeling, hebben we het concept van de blokzeep opnieuw bekeken. En we hebben het vernieuwd. Waardoor harde zeep net zo handig is als zijn vloeibare tegenhanger.

Waarom harde zeep?

Harde zeep is de beste manier om bacteriën, virussen en ziekteverwekkers te verwijderen. Het biedt uitstekende hygiëne en hydrateert de huid zonder irritatie. Onze bar soap is veganistisch en wordt lokaal in Nederland geproduceerd van natuurlijke ingrediënten – en zonder de chemicaliën die nodig zijn voor vloeibare zepen. Veel beter voor uw huid, zoals elke dermatoloog u zal vertellen. En veel beter voor onze planeet, omdat er geen plastic wegwerpverpakkingen en verscheping van met water gevulde flessen nodig zijn.

Hervulbare zeepdispensers

Hoewel bacteriën niet kunnen overleven op een stuk zeep, beschouwen velen een nat, pas gebruikt blok zeep als onhygiënisch. En – vergeleken met vloeibare zeep – een beetje een gedoe. Daarom hebben wij de LESSEAU-dispensers ontwikkeld. Onze dispensers bevatten mesjes die kleine hoeveelheden zeep die op uw handen vallen afschrapen, zodat je ze vervolgens onder de kraan kunt wassen. Eenvoudig, duurzaam, hygiënisch.

Schone handen, een schoon geweten

Was je handen zonder water te verspillen, zonder een enorme ecologische voetafdruk achter te laten en zonder plastic verpakkingen voor eenmalig gebruik. Maar wel met maximale hygiëne en gemak. Het beste van twee werelden – en het beste voor onze planeet.

Een duurzaam alternatief voor vloeibare zeep

Omdat de wereld een duurzaam alternatief nodig heeft voor vloeibare zeep – die alleen in wegwerpplastic kan worden verpakt, chemicaliën nodig heeft om hem te kunnen blijven gebruiken en voor 85 tot 90% uit water bestaat. En niet zomaar water – vloeibare zeep bevat vaak vers water dat afkomstig is van plaatsen waar het zeer schaars is. Van daaruit worden de met water gevulde flessen over de hele wereld vervoerd. Dit zorgt voor nog meer uitstoot, verspilling en vervuiling.

Het is dus tijd om afscheid te nemen van die plastic wegwerpzeepdispenser en hallo te zeggen tegen een nieuwe, milieuvriendelijke manier om je handen te wassen! Gebruik onze slimme hervulbare dispensers met natuurlijke zeep.

Samen kunnen we de manier waarop de wereld haar handen wast veranderen: handig, hygiënisch en zonder het milieu te belasten.

Nieuwsbrief

Ontvang de LESSEAU-nieuwsbrief met nieuws en aanbiedingen via e-mail.