6 Voordelen van veganistische producten voor mens en planeet

Veganistische producten zijn goed voor mens, dier en planeet. Zoek uit waarom!

Het ontwikkelen van een gezondere relatie met de planeet en haar verschillende levensbronnen is een groeiende zorg. Lever een bijdrage door jouw consumptiegewoonten te verbeteren en door de belangrijkste voordelen van veganistische producten te leren kennen en hoe ze in verband worden gebracht met een gezonde levensstijl.

Door te kiezen voor merken die zich cruelty-free opstellen, vergroot je de vraag naar dit marktsegment en stimuleer je de ontwikkeling van bedrijven die bewuster producten willen produceren. Bovendien hebben veganistische artikelen verschillende voordelen voor dagelijks gebruik.

Wil jij ook je consumptiegedrag verbeteren en acties ondernemen om het milieu te beschermen, lees dan verder en bekijk de voordelen van de keuze voor deze producten!

1. Niet-agressieve reiniging

Een schone huid is essentieel. Bij het gebruik van maskers, scrubcrèmes of reinigingsgels wil je dat het product doet wat het belooft en ingrediënten gebruikt die de huid gezond houden.

Traditionele cosmetica bevatten gewoonlijk verschillende chemische werkstoffen die schadelijk zijn voor de huid, vooral bij de reinigingsprocedures. Door veganistische artikelen voor je verzorgingsritueel op te nemen, garandeert je de extra bescherming die bestanddelen van natuurlijke oorsprong bieden en krijg je toch toegang tot de beste trends in parfums met exclusieve geuren.

Het reinigingsproces met natuurlijke producten is minder agressief, waardoor je allergieën en roodheid na het gebruik van artikelen met natuurlijke bestanddelen voorkomt.

2. Diervriendelijk

Een van de belangrijkste redenen voor het ontstaan van bewegingen tegen het testen van producten op dieren is juist de wreedheid van huidig bestaande procedures. Soms zijn deze procedures verantwoordelijk voor het nemen van het leven van verschillende soorten dieren.

Bovendien worden de dieren die bij deze processen worden gebruikt, in kleine behuizing gehouden en dagelijks blootgesteld aan proeven die pijn en angst veroorzaken. Bij de productie van veganistische producten wordt volledig afgezien van dergelijke methoden en wordt dierenmishandeling vermeden.
Een van de grote voordelen van het gebruik van merken die niet op dieren testen een geen dierlijke ingredienten bevatten, is dat jij bijdraagt aan het behoud van honderden levens, zonder dat je het gebruik van geweldige producten in je schoonheidsritueel hoeft op te geven.

Naarmate meer mensen dit bewustzijn creëren, neemt de vraag naar op dieren geteste werkstoffen af en begint de industrie de productiestructuur te veranderen om aan de nieuwe eisen van de consument te voldoen. Daarom is elke persoon die bewuste keuzes maakt belangrijk om deze verandering tot stand te brengen. Dus ook jij!

3. Alternatieve cosmetica-oplossingen voor de gevoelige huid

Heb jij een zeer gevoelige huid en vind je het moeilijk om kwalitatief goed cosmetica te vinden? Weet dan dat veganistische, natuurlijke producten een uitstekend alternatief zijn om je probleem op te lossen.

Veganistische, natuurlijke cosmetica gebruiken lichtere en mildere bestanddelen en minder chemische bestanddelen.. Dit komt de huid ten goede, waardoor potentiële irritaties afnemen.

Dus ondervind je problemen met producten met een (deels) chemische samenstelling, of heeft je lichaam last van schilfers en allergieën na schoonheidsbehandelingen, dan zijn veganistische cosmetica een geweldige oplossing om deze problemen te verminderen.

4. Meer voedingsstoffen

Heb je er ooit aan gedacht om je lichaam van meer voedingsstoffen te voorzien om het in het dagelijks leven gezond en mooi te maken? Veganistische producten zijn hiervoor geweldig.

Aangezien de bestanddelen van natuurlijke oorsprong zijn en grote hoeveelheden vitaminen, antioxidanten en andere voedingsstoffen bevatten die goed zijn voor de gezondheid, is dit een voordeel bij het gebruik van dit soort natuurlijke producten.

Dus, door gebruik te maken van “schonere” producten, zorg je voor een mooie en levendige huid om dagelijks te stralen. En je voorkomt dat de grote hoeveelheid chemische bestanddelen van conventionele producten je huid beschadigen en andere negatieve gevolgen hebben.

5. Kwaliteit en merkbinding

Welzijn en duurzaamheid wordt steeds belangrijker. We zien in het nieuws hoe milieueffecten onherstelbare schade toebrengen aan het leven in de samenleving. In die zin spelen merken die de zorg voor het milieu delen, een essentiële rol bij het verminderen van deze effecten. Tegelijkertijd bieden zij milieuvriendelijke kwaliteitsproducten aan diegenen die op zoek zijn naar gezonde lichaamsverzorging. Dat is maatschappelijk verantwoord ondernemen.

6. Minder allergieën

De meeste veganistische producten hebben een lichte samenstelling en gebruiken weinig actieve conserveringsmiddelen in de formulering. Dit voorkomt dat ze allergieën en irritaties veroorzaken bij de meest gevoelige huiden.

De traditionele industrie gebruikt verschillende kleurstoffen, conserveringsmiddelen, oplosmiddelen en geurstoffen om hun cosmetica te creëren. Dergelijke bestanddelen worden meestal in verband gebracht met lood, parabenen en andere schadelijke elementen, maar ze brengen nog meer schade toe aan de gevoelige en allergische huid.

Door het gebruik van natuurlijke, veganistische producten tijdens je dagelijkse verzorging verrklein je de kans aanzienelijk op bijwerkingen zoals; irritatie, schilfering, zwelling of roodheid. Geniet dus van een mooie dag schoonheidsverzorging zonder je zorgen te maken over eventuele bijwerkingen of reacties op het gebruik.

Met frisse groet,

Team LESSEAU

Bel nu

This will close in 20 seconds