Veelgestelde vragen

Heb je een vraag over onze producten, over de duurzaamheid ervan, het gebruik, of gewoon een andere vraag. Kijk of je vraag tussen de veelgestelde vragen staat.

Vraag per onderwerp

No Touch zeepdispensers

Travel Zeepdispenser

Zeepbars

Accessoires  

Verzenden & Retourneren

Staat je vraag er niet tussen? Neem direct contact met ons op!

No-touch Zeepdispenser

Heel gemakkelijk.

 1. Zoek een mooi plekje, maak de ondergrond schoon en vetvrij. Let je er wel op dat je ongeveer 15 cm ruimte onder de dispenser vrij laat?
 2. Plak het bijgeleverde muurplaatje met het al aangebrachte sterk dubbelzijdige plakband op de achterwand. Het tape is sterk genoeg voor een gladde ondergrond.
 3. Druk goed aan en wacht even een uurtje (dan zit deze echt goed vast).
 4. Schuif de dispenser van boven naar beneden over het muurplaatje.
 5. Wacht 10 seconden (de dispenser meet de afstand tot het oppervlak).
 6. Klaar voor gebruik.

Liever niet plakken of gaten boren? Gebruik dan de verplaatsbare standaard.

De automatisch zeepdispenser kan je het beste dicht bij je waterkraan ophangen. Dat is wel zo praktisch. En zorg ervoor dat er onder de No-Touch Bar Soap Dispenser ongeveer nog 15 cm ruimte vrij is.
Gebruik je de dispenser voor de doucheruimte? Hou dan minimaal 40 cm afstand tussen de waterstraal en de dispenser.

Hiervoor gebruik je hetzelfde plaatje dat je gebruikt om de sensor zeepdispenser aan de muur te hangen. Ook hier geldt:

 1. Druk het plaatje met dubbelzijdig tape goed aan en wacht even een uurtje (dan zit deze echt goed vast).
 2. Schuif de dispenser van boven naar beneden over het achterplaatje.
 3. Wacht 10 seconden (de dispenser meet de afstand tot het oppervlak).
 4. Klaar voor gebruik.

Ook geen probleem en zonder geknoei.

De droge blokzeep plaats je eenvoudig in de dispenser door de bovenste ring te draaien. Er passen maximaal twee schijfjes in de No-Touch zeepdispenser. Eigenlijk kan je het niet verkeerd doen!

Aha, je zeepblok is bijna op. Geen probleem, de restjes kan je prima gebruiken. Je kan voor de zekerheid wel alvast een nieuwe barsoap bovenop plaatsen. Nee, je hoeft niets weg te gooien. Dat zou zonde zijn!

Nee, natuurlijk niet! Het is geen vloeibare zeep, dat moet het ook niet worden! 😉Het is natuurlijk niet de bedoeling dat je de No-Touch zeepdispenser onder de kraan houdt, dan heb je kans op natte zeep en lukt het raspen van de zeep niet meer. Maar mocht je een keer een vochtig zeepschijfje hebben. Laat deze dan lekker zonnen en droog worden. Daarna kan je de bar soap weer prima gebruiken. 
 
Jazeker, dat is zeer binnenkort beschikbaar, want we werken hard aan de ontwikkeling van shampoo bars en body washes. Ook kijken we naar eventuele samenwerkingen met andere partijen.
Zomaar andere zeep dan LESSEAU blokzeep aan de dispenser toevoegen, zorgt ervoor dat de dispenser niet goed werkt. Geen aanrader dus.
Wil je op de hoogte blijven? Schrijf je dan in voor de nieuwsbrief, dan lees je als eerste ons laatste nieuws. Ook weer handig 😊
 

Dit is eenvoudig op te lossen door de No-Touch Bar Soap Dispenser van het muurplaatje af te halen (schuif de dispenser naar boven).

Wacht even een klein minuutje en dan bevestig je de dispenser weer aan het muurplaatje.

Na nog eens 10 seconden wachten kan je de dispenser weer in gebruik nemen. Deze is namelijk zo slim dat hij eerst de afstand tot de ondergrond meet. Nu is het probleem opgelost.

In de batterijversie van de No-Touch Bar Soap Dispenser zitten 3 alkaline batterijen. Door de leverancier is gegarandeerd dat deze zijn opgeladen met duurzame energie. 
 
De accu-versie van de No-Touch Bar Soap Dispenser bevat een oplaadbare accu (lithium), waarvan de leverancier is gegarandeerd dat deze zijn opgeladen met duurzame energie. 
 
De stappen om de batterijen in de dispenser te vervangen:
 1. Schuif de dispenser omhoog over het muurplaatje. De dispenser komt nu los en gaat in ‘slaapstand’ – zo valt er niet onverwacht zeep uit de dispenser wanneer je langs de sensor beweeegt. Slim toch 😉?
 2. Open aan de achterzijde de dispenser met een inbussleutel en verwijder het achterplaatje.
 3. Vervang de 3 AA-batterijen.
 4. Schoef het plaatje weer terug.
 5. Schuif de No-Touch Bar Soap Dispenser van boven naar beneden over het muurplaatje.
 6. Wacht 10 seconden voor je de dispenser gebruikt. Deze slimmerik moet eerst kallibreren en de afstand tot het oppervlak eronder meten.

De dispenser is weer klaar voor gebruik. 

❕ TIP: vervang de batterijen door oplaadbare batterijen. Nog duurzamer.

 
Bij ontvangst van de No-Touch Bar Soap Dispenser is een USB-C kabel meegeleverd. Deze kabel is universeel en de nieuwe Europeese standaard. 
 1. Schuif de dispenser omhoog over het muurplaatje. De dispenser komt nu los en gaat in ‘slaapstand’ – zo valt er niet onverwacht zeep uit de dispenser wanneer je langs de sensor beweeegt. Slim toch 😉?
 2. Aan de achterzijde vind je een klein rubberen afdekplaatje. Verwijder deze.
 3. Bevestig hier de USB-C kabel en koppel het andere eind aan een elektriciteitsbron. 
 4. Na ongeveer 6 uur opladen verwijder je de kabel en plaats je het rubberen plaatje terug.
 5. Schuif de No-Touch Bar Soap Dispenser van boven naar beneden over het muurplaatje.
 6. Hangt de No-Touch Bar Soap Dispenser weer? Want dan tien seconden want deze slimmerik moet even kalibreren en de afstand meten.

De dispenser is weer klaar voor ongeveer een jaar handen wassen.

 
 
Dit is qua duurzaamheid een bewuste keuze. Wij gaan ervan uit dat praktisch iedere gadget lover wel een stekker met USB-aansluiting in huis heeft. Door geen stekker standaard toe te voegen, liggen er veel minder ongebruikte stekkers in keukenlades. 

Tja, hoe vaak was jij je handen? De levensduur van de batterijen en accu is afhankelijk van hoeveel je de dispenser gebruikt.

Maar gebruiken jij en je gezin de automatisch zeepdispenser ca. twintig keer per dag, dan kan je zeker twaalf tot vijftien maanden je handen schoon wassen.

Bij intensief gebruik in een professionele omgeving kan je rekenen op 6 tot 8 maanden.

De kans is groot dat je de No-Touch Bar Soap Dispenser nog niet aan de muur hebt opgehangen. 😉

Wij willen geen zeepverlies, daarom gaat de dispenser in slaapstand wanneer deze van het muurplaatje (of de standaard) wordt gehaald. Zo valt er niet spontaan zeep uit de dispenser.

Wanneer je de dispenser weer aan het muurplaatje klikt zal deze weer werken. Wacht wel even 10 seconden voor je de dispenser in gebruik neemt. Deze is namelijk zo slim dat hij eerst de afstand tot de ondergrond meet.

Succes.

Het kan zijn dat de dispenser niet genoeg tijd heeft gehad om zich in te stellen.

Verwijder de dispenser van het achterplaatje, wacht 1 minuut en hang de No-Touch Bar Soap Dispenser weer op. Wacht dan nogmaals tien seconden want deze slimmerik moet even kalibreren en de afstand meten. Daarna mag je je handen weer wassen en is het probleem opgelost.

Wanneer het indicatorlampje knippert met een interval van tien seconden, is de accu leeg en is het tijd deze op te laden. Tijdens het opladen knippert het ledlampje iedere drie seconden. Waarna kan je de dispenser weer lange tijd gebruiken.

Ja, ook onder de No-Touch Blokzeepdispenser wil je zo nu en dan met een doekje er langs. En dat is geen probleem.

Er zit namelijk een kleine vertraging in de sensor die je hand registreert, voor er zeep op valt. Deze kleine vertraging is precies genoeg om snel met een doekje onder de zeepdispenser schoon te maken.

Slim toch?

Dit is een goede en kritische vraag.

Onze No-Touch Blokzeepdispenser is gemaakt met gerecycled kunststof: ABS. Zowel het binnenwerk als de buitenkant. De meest duurzame keuze is de zwarte dispenser, omdat deze met meer gerecycled kunststof gemaakt wordt. Dit heeft te maken met het samenstellen van de kleur.

Bovendien geldt voor zowel de witte als de zwarte dispenser dat de gebruikte kunststoffen zeer stevig zijn en lang meegaan. Mocht er toch een probleem mee zijn, dan kunnen wij alle materialen opnieuw hergebruiken.

Zo gaat er niets verloren.

Travel zeepdispenser

Draai met droge handen de bovenste helft van de zeepdispenser.
De travel dispenser sluit automatisch af bij iedere klik.
Voeg water toe en was je handen.

Travel Bar Soap Dispenser gebruiken.

Voor de juiste hoeveelheid zeep om je handen hygiënisch schoon te wassen, draai je één keer kloksgewijs aan de buitenste witte ring van de travel dispenser. Wil je toch iets meer, draai dan vaker of één keer tegen de klok in en er valt een beetje meer zeep in je handpalm.

Fijn toch, dat zelfs deze kleine zeepdispenser herbruikbaar is en je deze steeds opnieuw kunt vullen?

Draai met de palm van je hand de dispenser open, door de binnenste gekleurde ring tegen de klok in te draaien. Je plaatst het nieuwe stukje zeep en sluit de dispenser af door beide ringen rustig tegen elkaar te drukken. Let je op de kleine inkeping in het midden? Daarna draai je de binnenste gekleurde ring met de klok mee.

De dispenser is weer klaar voor gebruik.

Travel blokzeepdispenser openen

De LESSEAU Travel bar soap dispenser is zo ontworpen dat wanneer je de dispenser draait tot je een klikje hoort, de dispenser volledig is afgesloten. Op deze manier komt er geen zeep meer uit de dispenser. Bovendien blijft de zeep zo schoon en droog. Dus geen geknoei en geen verspilling.

Je hebt vast net een nieuw zeepje geplaatst, dan draait de zeepdispenser soms wat stroever. Draai dan tegen de klok in en daarna met de klok mee. Je zult zien dat de dispenser dan weer soepel loopt.

Bij veelvuldig gebruik kan de LESSEAU Travel bar soap dispenser ook stroever draaien. Dan is het tijd om de dispenser schoon te maken en goed te laten drogen voor je het zeepje er in plaatst. Je kan de dispenser in de besteklade of bestekkorf van de vaatwasser plaatsen. Dat maakt het weer wat makkelijker.

De LESSEAU Travel bar soap dispenser is geschikt voor de vaatwasser wanneer je rekening houdt met het volgende:

 • Open de dispenser;
 • Plaats de onderdelen in de besteklade of bestekkorf van de vaatwasser;
 • Laat na het draaien van de vaatwasser de dispenser goed drogen;
 • Plaats de zeep terug in de dispenser of plaats een nieuw zeepje;
 • Sluit de dispenser.

De dispenser is weer klaar voor gebruik!

Met de zeep in de Travel Bar Soap Dispenser kan je ongeveer 350 keer je handen wassen. Daarvoor draai je tot je een klik voelt. Dit is niet een volledige ronde, maar wel genoeg om je handen schoon te maken. Bovendien sluit de dispenser direct af bij de klik. Geen viezigheid in de dispenser en geen zeep in je tas.

Niets! Gebruik alles! Zeepresten verwijderen is onnodig en niet zuinig.

Wil je een nieuw zeepje plaatsen en ligt er nog een restje zeep in de dispenser, laat het lekker liggen. Plaats het nieuwe zeepje bovenop de restjes en ook deze worden gewoon bij het volgende gebruik meevermalen.

Verspilling, daar doen we niet aan!

Het doosje, met daarin natuurlijke jute geeft de Travel zeepdispenser en de zeepdoosjes een natuurlijke bescherming. En met de vrolijke wikkel en stempel heeft het geen inpakpapier meer nodig. Het is zo een feestje om te geven.

Jazeker, dit scheelt je weer verzendkosten én je hoeft niet thuis te blijven. Open je brievenbus en de envelop met de pakbon en je cadeauset is klaar om weg te geven.

Uiteraard! Vanaf 10 exemplaren voegen we er bijvoorbeeld een persoonlijk schrijven aan toe. Neem voor de mogelijkheden contact op via het contactformulier. Dan kijken we samen naar een passende oplossing.

Zeepbars

Niets! Gewoon gebruiken. Zeepresten verwijderen is onnodig en niet zuinig. Wil je een nieuw zeepje plaatsen en ligt er nog een restje zeep in de dispenser, laat het lekker liggen. Plaats het nieuwe zeepje bovenop de restjes en ook de restjes worden gewoon vermalen. Want verspilling, daar doen we niet aan!

Goede vraag! Dit heeft te maken met de hoeveelheid water die in de zeep zit.

In de LESSEAU zepen bevat nauwelijks 5% water. In vloeibare handzepen zit tot wel 95% water. Oftewel met LESSEAU krijg je veel meer zeep dan water!

Een fles met vloeibare handzeep is dus eigenlijk niet meer dan een plastic wegwerpfles (of zeeppompje) gevuld met water en een heel klein beetje zeep.

En nog iets. Wist je dat voor de vloeibare handzepen drinkwater wordt gebruikt dat regelmatig uit gebieden komt waar water sowieso schaars is? En daarna gaat het nog eens op transport naar Nederland. Wat een verschil met LESSEAU. Deze wordt in Nederland gemaakt.

Alles bij elkaar opgeteld zijn LESSEAU zepen veel beter voor het milieu.

Onze zepen zijn voornamelijk gemaakt van plantaardige ingrediënten. In tegenstelling tot vloeibare handzeep, bevatten onze zepen geen chemicaliën.

We geven toe. Ook plantaardige ingrediënten kunnen allergieën veroorzaken. Zo werkt de natuur eenmaal. Wat we wel kunnen zeggen is dat, in geval van gevoeligheid, Tea Tree de meest verstandige keuze is.

We werken intussen hard aan een zeep, die geschikt is bij huidallergie.
Tot slot nog een tip. Schrijf je in voor de nieuwsbrief (onderaan de pagina) en jij bent de eerste die weet dat er nieuwe LESSEAU-zepen zijn.

Nee, zeker niet met de LESSEAU-zepen. Het is een fabel dat blokzeep je handen uitdroogt. Vloeibare zepen kunnen dit wel. Zij bevatten chemicaliën, omdat deze nodig zijn voor het gebruik. En het zijn juist de chemische ingrediënten die de huid uitdrogen. LESSEAU bars heeft deze dus niet. Zij zijn natuurlijk en laten je handen heerlijk zacht aanvoelen, zonder dat ze uitdrogen.

No-Touch blokzeep – Hier is zeker over nagedacht 😉 Om nooit zonder zeep te zitten, kan je twee blokzeepjes in de dispenser plaatsen. De bijzondere vorm zorgt ervoor dat de twee stukken bar zeep elkaar stevig vasthouden. Zo draaien ze altijd samen. Echte liefde dus.

Wij gebruiken palmolie, zodat de zeep goed geraspt kan worden. Ter geruststelling, we maken gebruik van palmolie met RSPO-keurmerk. Het keurmerk Certified Sustainable Palm Oil van de RSPO (Roundtable on Sustainable Palm Oil) geeft aan dat minimaal 95% van onze palmolie duurzaam geproduceerd is.

Oei, sorry! Dat kan niet. Of beter gezegd, nóg niet. Want we werken hard aan de ontwikkeling van shampoo bars en body washes. Ook kijken we naar eventuele samenwerkingen met andere partijen.

Wil je op de hoogte blijven? Schrijf je dan in voor de nieuwsbrief, dan lees je als eerste ons laatste nieuws. Ook weer handig ?

Bij de eerste 10 à 20 porties zeep valt er inderdaad minder zeep uit de dispenser. Dit komt omdat eerst de ribbels van de zeep weggeschaafd moeten worden. Wanneer je een tweede zeepje op de eerste legt lopen de ribbels in elkaar over en is het niet meer een probleem. 

Dit komt dus eigenlijk alleen voor wanneer je het eerste zeepje plaatst of wanneer de zeep volledig is opgebruikt en het zeepbakje leeg is. 

Eén LESSEAU zeepje staat gelijk aan één zeeppompje van circa 350 ml vloeibare handzeep. Ondanks dat de Travel zeep kleiner is dan de No-Touch zeep. Dit komt omdat de Travel Bar Soap Dispenser minder zeep schraapt.

Dit betekent ook dat één doosje met vier No-Touch zeepjes overeenkomt met circa 1400 ml vloeibare handzeep.

Het beste is het zeepje even uit de dispenser te halen en deze te laten drogen. Zodra deze weer hard en droog is, kan je de bar soap weer gebruiken. Wellicht moet je de No-Touch Dispenser ook even goed laten drogen van binnen.

Travel blokzeep – Geen probleem. Je kunt de stukjes zeepje in de Travel zeepdispenser plaatsen en gewoon gebruiken.

Hier hebben we zeker over nagedacht en we hebben er bewust voor gekozen om niet een doosje met vier verschillende versies aan te bieden, om drie redenen.

 1. In de LESSEAU-zeep gebruiken we geen kleurstoffen, daardoor is het niet eenvoudig de verschillende versies van elkaar te onderscheiden.
 2. De geuren lopen in 1 doosje in elkaar over, en zijn dus ook zo niet te onderscheiden. Dit verschil wordt wel weer duidelijk in gebruik.
 3. Zeepjes onderscheiden met een inpakpapiertje kan uiteraard, maar dit is arbeidsintensief, kost meer en niet duurzaam. Daarom kiezen wij ervoor om dit niet te doen.

Wel is het mogelijk om kleine doosjes met twee zeepjes te bestellen in plaats van vier stuks in één keer. 

Accessoires

Heel gemakkelijk.

Bij de dispenser zit een muurplaat. Deze muurplaat is voorzien van 3M-tape.

Op de standaard zie je een markering. Deze geeft aan waar je de muurplaat van de No-Touch bar soap dispenser kunt plakken. Maak de ondergrond eerst schoon en plak daarna het bijgeleverde plaatje met het dubbelzijdige plakband op deze plek. Schroeven zijn dus niet nodig.

Uiteraard hebben we hier goed over nagedacht. De verplaatsbare standaard met zeepdispenser staat stevig genoeg voor dagelijks gebruik. En je hoeft de No-Touch dispenser nooit aan te raken. Dit maakt de kans op omvallen erg klein.

Nee! Wij houden ook niet van krassen. Daarom zit er een anti-slip laagje onder de standaard. Deze voorkomt krassen. Samen houden we het mooi en schoon.

Jazeker. Hetzelfde plaatje waarmee je de dispenser met dubbelzijdig tape aan de vrijstaande standaard hebt bevestigd, kan je ook gebruiken om aan de muur te bevestigen. En als je de schroeven nog hebt, kan je deze ook gebruiken.

O ja, voordat je de dispenser bevestigt! Hou minimaal 15 cm ruimte tussen de dispenser en het oppervlak eronder.

Allereerst, van druppels of vloeibare zeepresten heb je gelukkig geen last. Maar er kunnen natuurlijk altijd een paar vlokjes zeep vallen of stiekem wegdwarrelen. Blaas deze weg (ruikt heerlijk!) of gebruik een vochtig doekje. Hiermee kan je schoonmaken. Gebruik hiervoor nooit schurende middelen of een schuursponsje.

Waar wil jij de vrijstaande standaard plaatsen? Je bent hier natuurlijk helemaal vrij in. En bevalt de plek niet, dan verplaats je deze gewoon weer.

Onze tip: plaats de verplaatsbare standaard op een kookeiland, zonder muur, of op het aanrecht als je een prachtig uitzicht hebt een geen bevestigingsmuur. Je vindt wel een mooi plekje.

Verzending & Retourneren

De bestelling wordt over het algemeen dezelfde dag voor 17:00 uur aangeboden bij DHL. Je ontvangt van DHL een e-mail met Track&Trace code. Hoogstwaarschijnlijk ontvang je je bestelling de eerstvolgende werkdag.

Jammer dat je het product wilt ruilen.

Uiteraard is het mogelijk om het te ruilen, al vragen we of het echt nodig is. Want alle vervoersmomenten van verschillende pakketjes zijn een belasting voor het milieu. Daarom ruilen we liever niet.

Wil je toch ruilen, dan vind je hier ons retourbeleid met bijbehorende voorwaarden.