De opkomst van ouderwetse harde blokken zeep

Waarom zijn de LESSEAU zeepdispensers een goede aanschaf, nu we met zijn allen helemaal niet op weg ‘mogen’? Het gebruik van vloeibare handzeep staat onder druk en je ziet dan ook steeds meer initiatieven om ouderwetse harde blokken zeep te verkopen als alternatief voor vloeibare zeep met inherent het gebruik van single use plastic verpakking.

Toen wij een jaar of vijf geleden begonnen met de ideevorming rondom de ontwikkeling een dispenser lijn voor harde blokken zeep, deden we dit vanuit de wetenschap en overtuiging dat dit in alle gevallen vele malen milieuvriendelijker zou zijn dan vloeibare zepen. In het verleden hadden we ons al eens verbaasd over het extreem lage bestanddeel zeep dat in een flesje zeep zit (tussen de 3 en 15%) en dit gaf ons de overtuiging dat het mogelijk moest zijn om een veel milieuvriendelijker alternatief te bedenken, waarbij het eenmalig gebruik van plastic en het gebruik van chemicaliën uitgesloten zou zijn.

Wat zijn harde blokken zeep eigenlijk, en zijn ze lang houdbaar?

Ook de meeste harde zepen bestaan uit chemicaliën en synthetische stoffen. Met name ingegeven om het eenvoudig in massa te kunnen produceren. Bij LESSEAU draait het meer om milieuvriendelijkheid en daarmee om puurheid. Onze zeep is dan ook gemaakt met behulp van natuurlijke plantaardige ingrediënten, en ja voor de criticasters, in onze eerste zeep zit een fractie synthetische parfum, iets dat we in de toekomst zeer zeker gaan verbannen. Bij het maken van harde zeep gaat het bij ons om vakmanschap, natuurlijke ingrediënten, waarbij zouten zorgen voor het verzepingsproces, zonder dat we kleurstoffen toevoegen, immers die zijn niet noodzakelijk. Onze zepen zijn in principe oneindig houdbaar, waarbij de kwaliteit niet achteruit loopt, ondanks dat de zeep wat harder wordt.

Wat is er eigenlijk gebeurt met dat ouderwetse blokje zeep, en waarom?

Dat ouderwetse blokje zeep is verdrongen uit vele huishoudens, omdat het gebruik ervan als onhygiënisch werd ervaren. Dit terwijl inmiddels aangetoond is dat er geen bacteriën of virussen kunnen overleven op een stukje zeep. Daarnaast is het maken van een natuurlijke zeep arbeidsintensief en minder gemakkelijk schaalbaar als het alternatief; chemicaliën en vloeibare zeep. Het waren deze hoofdredenen; een natuurlijk product ontwikkelen, waarbij de zeep niet in aanraking komt met de mens, die ons ertoe brachten om harde blokken zeep te gebruiken, in afgesloten dispensers die je telkens opnieuw kunt gebruiken. We beseften ons dat mensen het moeilijk zouden vinden om onze producten te omarmen, immers ze vertegenwoordigen een totaal nieuwe manier van zeepgebruik.
Alhoewel nieuw? Niet echt, wel vergeten. Het eerste product dat we naar de markt gebracht hebben is een klein dispensertje voor onderweg, de LESSEAU Travel soap dispenser, bekroond met de twee meest prestigieuze prijzen in 2018 en 2019. We zijn langzaam opgestart, maar sinds iedereen zich bewust is geworden van het belang om regelmatig je handen te wassen, gaat het voorspoedig.

Wanneer mogen we weer echt naar buiten en waarom is het een goed idee om je handen te wassen met harde zeep?

Op de eerste vraag hebben ook wij geen antwoord, helaas. Toch komt er weer een tijd waarbij we weer op pad kunnen, in eigen land, maar ook daarbuiten. Niet overal waar je komt is dan zeep voorhanden, en als er al zeep is dan is dit vaak vloeibare zeep. Tot 97% water vervoeren in plastic wegwerp verpakkingen is niet goed voor het milieu, voor de aarde. Een liter (kilo) vloeibare zeep is het equivalent van 1.000 keer je handen wassen, bij LESSEAU is 1 kilo zeep het equivalent van 10.000 keer je handen wassen, 10 keer zo veel dus. Stel je voor hoeveel dat uitmaakt in transportkosten en daarmee milieuvervuiling. Daarnaast is onze zeep verpakt in gerecycled ongebleekt karton, geen wegwerp plastic dus. Klein maar fijn. De zeep die we gebruiken is natuurlijk en hydraterend. Fijn voor je huid, dus geen chemicaliën die de huid doen uitdrogen.

Maar waarom nu een Travel soap dispenser bezitten?

Waarom niet? Het is een super kek productje, past in elke tas en zak en je kunt overal je handen wassen met je eigen natuurlijke hydraterende zeep. Handgemaakt in Nederland, echte kwaliteit. Fijn toch? Kijk eens bij onze heerlijke zeepgeuren voor frisheid in een doosje.


Met frisse groet,

LESSEAU team

Bel nu

Dit zal sluiten in 20 seconden