Handen wassen met je kind

Maak handen wassen leuk voor je kind

Handen wassen, het blijft belangrijk voor een gezonde hygiëne, ook voor je kinderen. Maar hoe zorg je dat het leuk is en leuk blijft. Want vieze kinderhandjes raken van alles aan, met als gevolg plakkerige trapleuningen, modderige bankbekleding en het achterlaten van bacteriën en virussen. Hieronder volgen enkele suggesties om het handen wassen gezellig te maken.

Zelluf doen

Het liefst wil je grote jongen of stoere meid natuurlijk zelf de handen wassen en dat kunnen ze ook prima zelf, misschien met een beetje hulp. Zorg er in ieder geval voor dat je kind bij de wastafel kan, plaats er eventueel een stoel of opstapje voor. Daarna kan je het in 7 stappen opdelen.
  1. Laat zelf zien hoe je de LESSEAU Travel soap dispenser draait en daarna kan de kleine het ook, of gebruik de Zeepdispenser met sensor voor nog meer gemak.
  2. Doe beide een beetje water op de handen en draai de kraan dicht.
  3. Wrijf goed in de handen, ook op de rug van de handen.
  4. Schrob tussen je vingers.
  5. Poets de duimen.
  6. Vergeet niet de nagels.
  7. Spoel de handen af en wrijf ze droog.

Zing de handjes schoon

Bovenstaande 7 stappen gaan prima samen met het lied van de Zevensprong. Weet je nog hoe die gaat? Ouders met vooral kleine meisjes kennen vast de songtekst van Elsa uit film Frozen wel: “Let it go, let it go”. Maak er tijdens het draaien van LESSEAU Travel soap dispenser van: “Let it snow, let it snow”. Laat de zeepflintertjes dwarrelen op de handjes van je kind en zing gerust door tijdens het handen wassen. Ook het liedje “De wielen van de bus gaan rond en rond, rond en rond” is een vrolijk hulpmiddel om je kind zelf de LESSEAU Travel soap dispenser te draaien om daarna de handen te wassen. Met het couplet “De wissers van de bus gaan heen en weer” wrijf je de handen met zeep en water schoon. Andere liedjes voor het handen wassen met kinderen: Wij wensen jullie veel gezellige momenten tijdens het handen wassen met je (klein)kind. Mocht je hier een mooie video van willen maken en naar ons opsturen (naar info@lesseausoap.com) dan ontvang je van ons een kortingscode voor LESSEAU voor nog meer plezier tijdens het handen wassen.


Met frisse groet,

LESSEAU team

Bel nu

Dit zal sluiten in 20 seconden