IF design Award 2022 winnaar

No-Touch Bar Soap Dispenser

Het is een mooi jaar voor LESSEAU, want naast de Red Dot product design award 2022 zijn we nu ook winnaar van de IF design Award 2022. In beide gevallen voor de No Touch Bar Soap Dispenser.

|
Uiteraard zijn wij trots, niet alleen op onze mooie producten, maar vooral dat de jury de het gebruik, het design en het professionele ontwerp in waarde schat.

IF Design Award

Sinds 1953 is IF Design uitgegroeid tot een wereldwijd symbool voor uitstekend design. Met name door het organiseren van de jaarlijkse iF DESIGN AWARD, een van de meest prestigieuze design awards wereldwijd. Op basis van een reeks objectieve screeningnormen, komt een onafhankelijke jury van bijna 100 internationale designexperts bijeen om de bekroonde ontwerpen te bepalen, Er zijn verschillende disciplines en verschillende categorieën. De No-touch Bar soap dispenser valt onder de discipline Product, categorie Bath.

Erkenning en bevestiging

Natuurlijk willen we producten leveren die functioneel goed zijn, maar zeker ook een mooie vormgeving en gebruikersgemak staan bij ons bovenaan het programma van eisen. Daarom zijn we zo trots op de Design Awards, want er wordt zeer kritisch naar vorm en werking gekeken.

Bijdragen aan de toekomst

Naast een functioneel design is het milieu een zeer groot uitgangspunt geweest. Omdat blokzeep zoveel duurzamer is dan vloeibare zepen moest er een alternatief komen. In plaats van het natte blokje zeep op het aanrecht met alle ongemakken van dien hebben we de zeepdispensers van LESSEAU ontwikkeld.

Blokzeep is duurzamer omdat:

  • het 95% minder water bevat
  • geen chemicalien nodig heeft die vloeibare handzepen wel bevat
  • geen plastic verpakking nodig is
  • het bevat minder volume, dus er is minder transport nodig, waardoor er veel minder emissies zijn.
Daarnaast maken we zoveel mogelijk gebruik van gerecyclede kunststoffen en assembleren we lokaal in Nederland.


Klik voor meer informatie over LESSEAU en de IF Design Awards.

Bel nu

This will close in 20 seconds