Travel soap op transport

De laatste jaren ben ik me steeds bewuster van onze consumptiemaatschappij en wat dat voor impact op het milieu heeft. Maar laat ik eerlijk zijn, er is nog zo veel waar ook ik positieve stappen kan zetten richting een schonere planeet. Zo ben ik mij inmiddels bewust dat het transport van huid- en verzorgingsmiddelen inhoudt dat we voornamelijk water transporteren in plastic wegwerpflacons. Ik vertel je hier graag meer over.

Water- versus zeeptransport

Veel handzeep (maar ook shampoo en douchegels) worden elders op de planeet geproduceerd. In één flacon met handzeep zit voornamelijk water en in het water is zeep vermengd. Het bestanddeel zeep bevat echter slechts 4% van het volledige product. Dit betekent dat we voornamelijk water transporteren. Daarentegen bevat de zeep van LESSEAU geen water.

Plastic flacons versus herbruikbare dispenser

Inmiddels is de plastic soep in onze oceanen geen onbekend fenomeen meer. We kunnen er niet meer omheen dat het gebruik van wegwerpplastic de dieren, planten, en onze hele planeet geen goed doet. Daarom wordt het enkelvoudig gebruik van wegwerpplastic in etappes verboden. Waarom benoem ik dit? De zeepflacons die nu nog veelvuldig gebruikt worden, komen na gebruik bij ons afval. Zo ook alle kleine flesjes met alcoholische handsanitizers voor onderweg. Ze worden niet hergebruikt. De zeepdispenser van LESSEAU is sterk en is gemaakt om steeds opnieuw te vullen met een nieuw zeepje. Geen wegwerpplastic dus en hij past in iedere tas.

Transportruimte

Met kennisneming van bovenstaande informatie ging er bij mij wel een belletje rinkelen, daar waar we één LESSEAU Travel soap dispenser met één zeepje verschepen, staat er één flacon handzeep (inhoud 300 ml) tegenover. Het verschil in ruimte dat het inneemt is groot, maar ook het onnodig vervoeren van water verbaast mij zeer. Dit kunnen we samen tegen gaan. Dus met het gebruik van de LESSEAU Travel soap dispenser kan ook jij een grote impact maken. Wie breng jij op de hoogte van deze kennis? Meer lezen over het verbod op wegwerpplastic.


Met frisse groet,

LESSEAU team

Bel nu

Dit zal sluiten in 20 seconden