Veilig naar buiten

We willen weer naar buiten: onderzoeken, ondernemen en ontspannen. Stapsgewijs krijgen we meer vrijheid. De terrassen zijn inmiddels weer open, maar ook de natuur blijft een geliefd uitje. Bossen, parken en stranden zijn zo populair geworden dat het er soms zelfs ongemakkelijk druk is. Afstand houden en risico’s beperken blijft belangrijk. Door regelmatig je handen te wassen tijdens een (actief) tripje kan jij veilig naar buiten. Ik heb 4 praktische tips voor je.

Tip 1: Reis veilig met het openbaar vervoer

Ga je met eigen vervoer dan voel je je qua hygiëne over het algemeen wel veilig. Reis je met het openbaar vervoer, dan weet je dat velen voor je ook dit vervoersmiddel gebruikt hebben. Deuren, knopjes, stangen en stoelen zijn hotspots voor het overdragen van bacteriën. Laat dit je niet weerhouden om te reizen, maar ga veilig naar buiten. Veel treinstations hebben een watertappunt. Laat dat nu net de perfecte combinatie met zeep zijn. Was je handen hygiënisch schoon en vervolg je reis met frisse moed.

Tip 2: Geniet van de natuur

Aangekomen in het bos of op het strand wil je de natuur volledig in je opnemen: de kleuren, de geuren en de geluiden. Bouw een zandkasteel, ruik aan bloemen en voel de zachtheid van het mos. Tuinier, wandel of fiets en geniet van de rust, drink wat water en eet een tussendoortje. Was wel eerst je handen schoon. In de natuur gebruik je uiteraard natuurlijke, plantaardige zeep en water. Zo schaad je de natuur niet en blijven we genieten van al het moois.

Tip 3: Vier het speelkwartier

Neem je hond gerust mee op je avonturen. Hij staat waarschijnlijk al te kwispelen. Bal in de bek en spelen maar! Dit is niet altijd even fris, want de bedoeling is dat jij de vieze natte bal weer weggooit. En nog een keer, en nog een keer! Het geeft niets, want zodra het speelkwartiertje voorbij is, was je gewoon je handen schoon met LESSEAU en een flesje water. Zo vervolg je opgefrist jullie avontuur.

Tip 4: Sport veilig

Met buiten sporten sla je twee vliegen in een klap: buiten zijn en actief aan je gezondheid werken. Bij de meeste sporten nemen we de nodige veiligheidsmaatregelen, zoals: wielrennen of mountainbiken met een helm, skeeleren met kniebeschermers, wandelen met geschikte schoenen, en hardlopen met reflecterende kleding. Maar ook na het sporten zorgen we voor onze gezondheid. We drinken voldoende en eten gezond om de verbrande calorieën weer aan te vullen. Maar wat dacht je van hygiëne. Wanneer er niet direct een douche voor handen is, voelt het toch fijn om je op te frissen. En train je buiten bij openbare fitnessrekken, dan weet je dat deze door veel zweterige handen zijn aangeraakt. Dan is het een veilig idee om toch even je handen te wassen. Met je bidon met water, zeep en je sporthanddoek, is dat een mooie toevoeging aan je cooling down.

Het mag duidelijk zijn: je kunt veilig naar buiten en overal en altijd je handen wassen wanneer jij wilt met de LESSEAU Travel soap dispenser. De zeep is natuurlijk en schaadt de natuur niet, de zeepdispenser is klein en past in iedere rugzak, handtas of broekzak. Samen met wat water heb jij altijd toegang tot hygiënisch schone handen.

Wil je meer outdoorinspiratie? Neem hier een kijkje op onze outdoorpagina. Maar misschien heb jij ook nog een interessante tip toe te voegen aan deze lijst. Ik vind het fijn als je deze met ons deelt!


Met frisse groet,

LESSEAU team

Bel nu

This will close in 20 seconds